Juichen

Als mens moet je kunnen dromen, je uit kunnen leven, juichen en je overdreven gelukkig kunnen voelen!!!!!
Tip: Neem je beslissingen pas zodra dat weer voorbij is en je alles hebt gerelativeerd.

Het filteren van informatie, het relativeren en het op waarde kunnen schatten is mijn grootste rijkdom. Je zou wel helemaal gek worden als je alle informatie die je binnenkrijgt als 2.0 ondernemer niet kunt relativeren.

Gisteren heb ik een lezing gehad van iemand met naam. Zoals altijd zijn er meerdere meningen in de zaal, grofweg “de positivo’s”, “de neutralen”en “de sceptici”. Een enerverende man gaf een lezing over hoe je succes kunt pakken want het komt niet aanwaaien. Graag analyseer ik dan achteraf zo’n gezellige avond en spoel ik de film even terug aan een glaasje single malt whisky met een leuk stukje ouderwetse “trek en duw” blues. Gisteren, helaas, een glaasje bitter lemon light, want ik doe weer een dieetpoging (deze keer gaat het lukken!).

Ik zie de scènes van de teruggespoelde film in omgekeerde volgorde….. De man neemt afscheid. Daarvoor neemt hij het geld aan van de opbrengst van zijn verkochte boeken. Daarvoor heb ik met een aantal mensen gesproken die in de eerder genoemde groepen zijn in te delen. Daarvoor zaten we nog in de zaal naar de spreker te luisteren die een onvoorstelbaar goed voorstel doet, bijna 50% korting op een training. Daarvoor staat hij tips te geven die een sterk open deur gevoel opwekken. (“Shit happens, maar gras groeit er ook sneller van!”.) Oh ja, natuurlijk staan al die tips in de later aan te schaffen boeken ”Voor kostprijs te koop!”. De man wimpelt vrij negatief een opmerking af uit de zaal en doet later net alsof het zo’n leuke opmerking was. Hij bevestigt dat hij inderdaad zo goed is als de dagvoorzitter had verteld en hoe groot de eer voor ons is dat hij er is.

U begrijpt het allang, terugkijkend ga ik van neutraal richting sceptisch.

In het begin van een lezing krijg je al snel een juichgevoel. De spreker weet natuurlijk veel van zijn of haar vak.
Laat je hierdoor inspireren. Er zijn goed bruikbare zaken bij, die je in je leven kunt toepassen.

Maar het beste advies is: relativeer en praat erover met anderen.

Tot spoedig!

Fennard Drenth